Boka uteträning.

CrossNature® – styrka och löpning

Nu kan du träna löpning och styrka ute med oss. Uteträningen bygger på den effektiva träningsformen CrossNature® som vi är certifierade instruktörer för. CrossNature är en kombination av löpträning och styrkeövningar för dig som söker motivation och utmaning i din träning.

CrossNature® är en fantastisk träningsform i naturen med blandning av styrka och kondition. Det är tuff träning med naturliga element och den egna kroppen som vikter. Här flyttar vi ut gymmet i naturen. I CrossNature® nyttjar vi terrängen för effektiv träning. Vi springer uppför och nerför backar, mellan träd och på alla andra tänkbara tuffa men härliga ställen i naturen.

Träningen innehåller övningar individuellt, i par och i grupp. Ett uteträningspass inkluderar uppvärmning, konditionsträning, löpövningar, styrkeövningar, balans, lätt koordination, nedvarvning, stretch och avslappning.

Vår ambition är att du efter våra uteträningspass ska känna dig rejält slutkörd i kroppen men uppfriskad, glad och pigg i tanken och när du åker hem ska du redan längta till nästa pass.

Vi tränar utomhus året om oavsett väder. Alla väder har en speciell känsla med sig och innehåller en alldeles egen möjlighet till träning. Vi anpassar upplägget på passen efter väder och försöker att nyttja alla olika sorts väder på ett givande sätt för dig.

Träningstillfällen

Tisdagar kl 18.30 i Abborreberg.  Här är hela schemat för våra gruppträningspass.

Seniorgrupp (även yngre är välkomna) med gång istället för löpning, fredagar kl 8.45 i Abborreberg.

Utrustning

Funktionella träningskläder anpassade efter dagens väder är viktigt för att du ska kunna njuta av träningen. Handskar är bra att ha eftersom vi gör flera övningar med händerna i marken. Ta gärna med en vattenflaska och någon frukt att fylla på med efter passet. Vid morgonpasset är det viktigt att du har druckit vatten och ätit något innan passet, ta exempelvis en banan + smörgås före passet. Detta för att orka träningen bättre och undvika illamående.

Vi har med oss liggunderlag så det behöver du inte ta med. Pannlampa behövs på kvällspassen när det är mörkt. Pannlampa tar du med egen eller köper en av oss. Vi har med en enkel variant av pannlampa till försäljning för 100 kr inkl batterier.

Observera att Naturkicken svarar inte under några omständigheter för sjukdom eller skador i samband med träning med Naturkicken. Vi ansvarar inte för kläder, skor eller annan utrustning som du använder under passen.

Instruktörer

Vi är certifierade CrossNature® instruktörer och har en bred idrottsbakgrund med både eget utövande och ledaruppdrag.

Läs mer om våra instruktörer.

Nyheter